Eines


Introducció al chromebook i material curs Ateneu

Tindrem la visita de google que vindren amb chromebooks per mostrar un model d'implementació a l'aula.

Els dispositiu Chromebook aporta a l'escola els avantatges de la web de forma més ràpida, més senzilla i més segura.

Els Chromebook són ordinadors portàtils lleugers que s'inicien en set segons, la bateria dura tota la jornada escolar, amb seguretat integrada i amb internet Wi-Fi

 • S'inicien en set segons i s'activen de forma instantània eliminant els temps d'espera a classe. A més, permeten carregar pàgines web i aplicacions a gran velocitat.Connectivitat des de qualsevol lloc.
 • Es connecten ràpidament a la xarxa Wi-Fi de l'escola, la del domicili o de quasevol espai públic.
 • La bateria dura tot el dia, de manera que pots seguir treballant després de classe o a casa.
 • Sense necessitat de programari antivirus
 • Inclouen una tecnologia de defensa en profunditat que ofereix diversos nivells de protecció enfront del programari maliciós i als atacs contra la seguretat. I, com els arxius s'emmagatzemen en el núvol, no ens hem de preocupar de perdre les tasques.
 • Actualització automàtica. Sempre tindrem l'última versió del sistema operatiu Chrome sense haver de fer res. No cal instal·lar actualitzacions o aplicacions que consumeixin molt temps ni tornar a crear imatges de disc.
 • Eines educatives en el navegador
 • Poden accedir sense problemes a les aplicacions gratuïtes Google Apps for Education, que inclou eines de productivitat i col·laboració, així com a les aplicacions disponibles a Chrome Web Store i als continguts de tota la web (ClickEdu, llibres digitals, Moodle).
 • No cal comprar ni instal·lar programari complex ni preocupar-se de desar res en cap CD.Tot tal com ho vas deixar
 • En utilitzar un Chromebook, el correu electrònic, les tasques i els projectes de grup s'emmagatzemen de forma segura en el núvol perquè puguis accedir a la informació siguis on siguis. Per tant, no ens hem de preocupar si un alumne oblida el seu Chromebook al centre, ja que pot entrar en un altre ordinador per seguir treballant.

Una eina exclusiva per a l'escola

 • La consola d'administració basada en web facilita la instal · lació i administració de forma centralitzada un conjunt de dispositius Chrome i usuaris.
  • Creació de grups d'usuaris
  • Aplica polítiques, aplicacions i configuracions a diferents grups d'usuaris.
  • Agrupa els estudiants per curs o assignatura.
  • Separa a estudiants i professors.
  • Preinstal·lació i bloqueig d'aplicacions, a l'escola i a casa.
  • Configura una llista d'aplicacions, extensions o URL prohibides i autoritzades, aquestes darreres es poden instal·lar prèviament.
  • Seguiment dels usuaris
  • Assigna dispositius als alumnes  i professors i aconsegueix informes d'ús i de configuració.
  • Control l'accés dels usuarisControla qui utilitza els dispositius Chrome: evita que usuaris externs iniciïn la sessió, inhabilita el mode de convidat o especifica els tipus d'usuaris concrets (per exemple, alumne Vedruna) que poden iniciar una sessió en un dispositiu. Control l'accés a la xarxa
  • Estableix una configuració del servidor intermediari i de xarxa perquè els usuaris comencin a utilitzar aquesta configuració fàcilment i així assegurar la seva protecció mitjançant tallafocs i filtres web.
  • Personalització de les funcions d'usuari. Modifica la configuració d'usuari, com els marcadors i la sincronització de les aplicacions en els equips, i mostra l'esperit acadèmic en els dispositius amb temes personalitzats de Chrome.

Les escoles vedruna confían en els Chromebooks com eina pel desenvolupament del seus alumnes en competencies digitals


PER CREAR TEXTOS

BADOSA.COM

Una nova forma de trobar continguts

El Navegador poètic proporciona una nova forma de trobar continguts i, per tant, és en certa manera un buscador. Però és un buscador un xic estrany perquè cal que serveixi per a trobar uns continguts (literaris) que tenen unes característiques especials.

 

Un generador de nous continguts

Però el Navegador poètic no és solament una nova forma de trobar continguts. És també un generador de nous continguts.

La literatura és combinatòria: qualsevol obra és una combinació diferent dels elements d’obres anteriors, una citació d’obres prèvies, un remix. Partint d’aquesta concepció que entronca amb el corrent de la literatura potencial (oulipo), el Navegador poètic no es limita a seleccionar fragments dels textos publicats a Badosa.com sinó que a més a més, seguint les pràctiques dels surrealistes i dels dadaistes, els creua entre si i crea «cadàvers exquisits».


APP: Chromville: Realidad Aumentada para todos

 

es una app totalmente GRATIS disponible para Android e iOS que te hará vivir grandes aventuras en diferentes mundos: Firecity, Stonedown, Greeland, Waterville and Cloudskingdom.

Además, puedes crear tus propios personajes con la opción Customize por lo que la diversión y el aprendizaje son ilimitados que nos permite descubrir nuevos mundos a través de la Realidad Aumentada.

Con Chromville tienes asegurada la magia y la diversión en las clases de lengua y de plástica puesto que puedes realizar muchísimas actividades.

Algunos ejemplos de actividades realizadas los puedes ver en estos vídeos:

Happy Europe Day: trailer.

 Aliens: the return (en inglés)

 

Aventuras en los mundos de Chromville

 

El proceso de trabajo es muy sencillo: visitas la página web de Chromville, te descargas las láminas, instalas la app en tu dispositivo móvil, coloreas y a hacer magia.