Tutorials de eines google

Aquests tutorials estan organitzats per temes i per exemple els del classroom esta amb les novetats de la plataforma

 

Cercant informació sobre Google Suite for Education he trobat un sites que es gestiona des de Catalunya Central interessant per poder tenir un altre lloc de consulta:

 

https://sites.google.com/xtec.cat/gsuite/inici


Comparador històric del territori

publicada per ANNA BLASCO OLIVARES

L'ICGC ha posat en marxa una nova aplicació web, el Comparador històric del territori, que permet explorar l'evolució de qualsevol punt de Catalunya des de 1945 fins a l'actualitat.

El visor facilita la comparació de dues maneres: situant en paral·lel les ortofotos del punt escollit dels anys que interessin, amb la possibilitat també de visualitzar el mapa topogràfic; o bé fent un escombratge de la imatge des del botó central, per visualitzar els canvis d'un punt concret.

Una vegada seleccionades el tipus d'imatges que es vol comparar, l'aplicació permet crear un gif per mostrar l'evolució d'aquell punt del territori de manera animada. Amb aquesta seqüència es visualitzen aspectes històrics del nostre país, així com l'evolució i la urba­nització del territori. Es tracta d'una eina que resulta molt útil en àmbits tècnics, com ara l'urbanisme, la història o la gestió del territori i també per a la ciutadania en general, donat el seu caràcter visual.

Una altra funcionalitat destacada és el botó "enllaça" que facilita l'enllaç al visor centrat en l'àrea que se selecciona i que proporciona el codi html per poder inserir en altres pàgines web.