sessió 4


Aplicacions didàctiques dels Sistemes d'Informació Geogràfica: Geolocalització gamificada

Geolocalització (app espira)

 

EspiRA es compon de dues parts, un gestor de continguts via web i una APP amb la qual pots accedir a aquests continguts:

 

  • Amb el gestor de continguts pots afegir PUNTS D'INTERÈS, associar imatges, vídeos, documents, enllaços a webs i agrupar-los. En relacionar els diferents punts d'interès en funció d'un criteri s'estableixen RUTES, que multipliquen les possibilitats d'explorar un lloc.

 

  • A més, EspiRA proporciona, de forma gratuïta, un APP estàndard a través dels portals App Store i Google Play. Mitjançant aquesta APP, es poden consultar tota la informació associada, comentar i valorar tant les rutes com els punts d'interès.

 

COM FUNCIONA LA APP?

 

La APP per a dispositius mòbils et permet buscar les RUTES que han creat els usuaris, obtenir els punts d'interès de cada ruta, mostrar-te la informació associada, ubicar-la en un mapa i indicar com arribar.

 

Vista Llistat:

Busca RUTES per nom, o entre les més ben valorades, o les últimes creades, o les que hagis guardat com a favorites.

Pots navegar desplaçant la pantalla dalt a baix i aprofundir prement sobre cada element (ruta o punt d'interès) per veure-ho en detall.

 

Vista Mapa:

Mostra en mode mapa tots els punts escollits, podent fàcilment interactuar amb el mapa per fer zoom o desplaçar-se. Inclou la modalitat brúixola per millorar l'orientació.

En tot moment pots marcar tu posició al mapa.

 

Vista Realitat Augmentada:

Mirant a través de la càmera del teu dispositiu mòbil, apareixen superposats en pantalla les indicacions dels llocs seleccionats.

Pots controlar la informació que apareix en pantalla regulant la distància que vols explorar des d'on et trobes i segons on estiguis enfocant el dispositiu mòbil.

 

 

Font: http://geo.aumentaty.com/info-espira/

 

 

 

- Seguirem una ruta elaborada per alumnat de primària 

- i es presentarà aquesta app gratuita